Kan het ijs voldoende aangroeien?

15-01-2013
Het ijs wordt van tijd tot tijd gemeten. Wanneer het ijs dik genoeg is om enkele mensen te houden kunnen we de baan op om alsnog de sneeuw er af te halen, hopend dat de kwaliteit zodanig is, dat er ook op geschaatst kan worden!
Sneeuw isoleert, waardoor de onderliggende nog dunne ijslaag (max. 2 cm) tijdelijk dooit, waarna de grens tussen sneeuw en ijs weer aanvriest. Het ijs wordt er zeer ribbelig van (er is op de schaats geen doorkomen aan). Dinsdag 20 januari hebben over oplossingen gesproken.

Aangezien we nog niet op het ijs kunnen staan om de sneeuw met een ploeg vrijwilligers er van af te vegen blijft de situatie zoals bovenstaand is omschreven.

Het ijs wordt van tijd tot tijd gemeten. Wanneer het ijs dik genoeg is om enkele mensen te kunnen houden kunnen vrijwilligers de baan op om alsnog sneeuw er af te vegen/ schrapen, hopend dat de kwaliteit zodanig goed is, dat er ook op geschaatst kan worden!

Gaan we een helokopter gebruiken om de sneeuw van de baan te gebruiken?: Nee. Dat is te gevaarlijk met de palen voor de schijnwerpers op de baan (en overigens te kostbaar).