Nieuws

Kijk aan de rechterkant van onze internetsite naar het laatste nieuws over vrijwilligers, voortgang voorbereidingen, kwaliteit ijs, activiteiten en andere zaken!

15-01-2013
Sneeuw isoleert, waardoor de onderliggende nog dunne ijslaag (max. 2 cm) tijdelijk dooit, waarna de grens tussen sneeuw en ijs weer aanvriest. Het ijs wordt er zeer ribbelig van (er is op de schaats echt geen doorkomen aan) en door de dikke laag sneeuw groeit de dikte van het ijs niet snel meer.
Dinsdag 20 januari hebben over oplossingen gesproken.

Aangezien we nog niet op het ijs kunnen staan om de sneeuw met een ploeg vrijwilligers er van af te vegen blijft de situatie zoals bovenstaand is omschreven.

Het ijs wordt van tijd tot tijd gemeten. Het ijs wordt van tijd tot tijd gemeten. Wanneer het ijs dik genoeg is om enkele mensen te houden kunnen we de baan op om alsnog de sneeuw er af te halen, hopend dat de kwaliteit zodanig is, dat er ook op geschaatst kan worden!

Gaan we een helikopter gebruiken om de sneeuw van de baan te gebruiken?: Nee. Dat is te gevaarlijk met de palen voor de schijnwerpers op de baan (en overigens te kostbaar).